Het laatste nieuws!

'Zij doen ook graag mee' nieuwe campagne KidsVitaal

07-10-2013 20:55

Vandaag gaat de nieuwe campagne 'Zij doen ook graag mee' van Nationaal Fonds Kinderhulp in samenwerking met KidsVitaal van start op radio, televisie en op internet.

lees meer

Nieuwe campagne KidsVitaal

23-12-2012 22:00

Dromen kunnen ze, nu nog een kans om het waar te maken - Samenwerking met het Jeugdsportfonds

Aan de vooravond van Kerst, op maandag 24 december 2012, start organiseert KidsVitaal een nieuwe grote campagne via tv en internet om kinderen te bewegen meer aan sport te doen.

lees meer

Kramer nieuwe voorzitter KidsVitaal

29-11-2012 11:03
Directeur regulatory & public affairs van SBS Broadcasting Arjo Kramer is de nieuwe voorzitter van de Stichting KidsVitaal.
lees meer

Na-aapje campagne Voedingscentrum

Kinderen grijpen groenten met ‘Na-aapje’ game


Maandag 4 juni start KidsVitaal haar tweede campagne van dit jaar in samenwerking met het Voedingscentrum.
 
In een nieuwe game laat Na-aapje van het Voedingscentrum kinderen zien dat groenten goed voor je zijn en bewegen gezond is. Het biedt ouders ook ondersteuning bij fases in de opvoeding waarin kinderen hun neus ophalen voor groenten. Na-aapje gaat gamen is vanaf vandaag te spelen op www.na-aapje.nl.

De kinderen kunnen in het spel zien dat je door groente te eten en te bewegen kunt ‘scoren’. De bedoeling is om Na-aapje van tak naar tak te laten springen en ondertussen groenten uit de bomen te laten grijpen. Hoe meer groenten je Na-aapje laat eten, hoe verder hij kan springen en hoe meer punten de speler krijgt. Sommige groenten of fruit zorgen zelfs voor extra levens of raketkracht.
 
Het online spel is door het Voedingscentrum ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Van 4 tot en met 24 juni zal Na-aapje, met steun van de Stichting KidsVitaal,  worden via televisie- en radiocommercials, online en narrowcasting.
Na-aapje gaat lezen
Naast de game zijn de voorleesboekjes Na-aapje gaat koken en Na-aapje gaat bewegen als digitale versie beschikbaar. Op www.na-aapje.nl kunnen ouders de boekjes gratis downloaden of de papieren versie gratis bestellen. Binnenkort zijn de boekjes ook te downloaden via de iBookstore-app op de iPad en iPhone.

Het gezonde voorbeeld
Onder het motto 'een gezonder kind begint bij een gezond voorbeeld' richtte het Voedingscentrum zich met Na-aapje in 2011 al tot ouders. Op www.na-aapje.nl  staat een test met 9 vragen waarin thema’s als aan bod komen als: ontbijten of niet, de auto nemen of de fiets. Aan het einde van de test krijgen ouders persoonlijk advies hoe goed ze het al doen, en waar ze eventueel kunnen verbeteren.

De televisiecampagne, waarvoor zendtijd beschikbaar is gesteld, is te zien bij RTL Nederland (4, 5, 7, 8), Viacom International Media Networks (Comedy Central, Nickelodeon, Kindernet), Disney XD en Disney Channel, Discovery (TLC & Animal Planet), STER (Nederland 1, 2, 3 en Z@ppelin) en de zenders van SBS Broadcasting (Net 5, SBS en Veronica). Op de radio is de spot te beluisteren bij Q-music, Radio Veronica, Radio 538, Radio 1, 2, 3FM, BNR nieuwsradio, 100% NL, Classic FM, Radio 10 Gold en Sky Radio. Ook Narcomm, spele.nl, Jaludo, Tibaco, Mediafox, Gosupermodel, OLON en ORN ondersteunen de nieuwe campagne van KidsVitaal.